قدک، جورابگیر و تکسون چیست؟
این محصولات برای ایستایی و زیباتر شدن کیف ها استفاده می شوند.
|
۱-جورابگیر
جورابگیر یا کتیبه یا نمدی برای دادن استحکام و حالت مقاومت به چرم در صنعت کیف و کفش استفاده میشود .و البته چون بین استری و چرم قرار میگیرد رنگ آن برای کیف اهمیتی ندارد . جورابگیر حالتی مثل چرم گاوی خشک به محصول شما خواهد داد و بیشتر کف کیف یا کنار کیف هایی مثل انواع دیپلمات و اداری استفاده میشود .همپنین برای کیف هایی که قصد دارید حالت شل نداشته و شکل خود را در حالات مختلف از دست ندهند. روش استفاده از جورابگیر این است که آن را معمولا بین چرم و استر قرار میدهند بهتر است در صورتی که یخواهید از این محصول استفاده کنید فقط اطراف ان را چسب بزنید. چرا که بعد از مدتی چرم مصنوعی شما حالت چروک و پف کرده پیدا میکند. همچنین در صورتی که کار شما باید تا شود ابتدا کار را تا کنید و سپس چسب بزنید و بدوزید تا بعد از دوخت ، کار کج نشود و مقداری که استر و یا لایی شما باید کوتاه تر شود بدین گونه مشخص شود در چرم طبیعی که چسبندگی بهتری دارد نیر بهتر است همین کار را انجام داده و از چسب زدن نا منظم خودداری کنید.
۲-قدک

قدک محصولی است که برای محکم و ایستاده نگه داشتن کیف بین آستری و چرم قرار میگیرد. این محصول علاوه بر صنایع کیف در موارد دیگری مثل کفش نیز کاربرد دارد.
۳-تکسون
تکسون نیز مانند قدک جنس محکم و فشرده ای دارد و در ساخت کفش و کیف استفاده میشود. تکسون نسبت به جورابگیر و قدک جنس خشک تر و محکم تری دارد. بعنوان مثال تکسون برای کفی کفش استفاده می شود و رویه چرم کفش برای کار کشی ابتدا به تکسون متصل شده و نهایتا به زیره وصل می شود. تکسون برای کف کیف بدلیل استحکام بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
۴-فوم

برای استفاده در کیف و کفش و استحکام دادن به آن استفاده میشود. فوم زمانی استفاده میشود که کیف
شما نیاز به مقداری استحکام و عدم نرمی دارد .فوم مقاومت و خشکی کمتری نسبت به جورابگیر دارد و استفاده خاص خود را در صنعت کیف و چرم دارا میباشد. در واقع برای بدنه کیف بهتر است از فوم استفاده شود چون نرمی بیشتر نسبت به جورابگیر و تکسون دارد، استفاده از جنس های خشک تر مانند تکسون باعث می شود بعد از مدتی استفاده از کیف و ایجاد شکست در سطح آن ظاهری با سطوح شکسته ایجاد شود.
۵-شلاقی
یک ورق پلاستیک فشرده هست که برای ثابت نگه داشتن کیف و خوش فرم بودن آن استفاده میشود. بدلیل سخت بودن برش زدن شلاقی معمولا از جورابگیر استفاده میشود.
برای کیف های مجلسی و کف کیف معمولا از قدک یا تکسون، بدلیل ایستایی بالا استفاده میشود.
برای کیف های معمولی، کناره ها، طبله ها و دیواره ها از فوم که نرم وحالت پذیرتر است استفاده میشود.
نکته :
تمام لایه های ذکر شده باید بین چرم و آستر قرار گرفته و از الگو اصلی حدود یک سانت کوچکتر
باید باشد.
معرفی ابزار آلات کار با چرم
|
بسیار مفید و اموزنده…موفق و پیشرو در امورات پیش رو
عالی
سلام یه سوال فوم با چه چسبی به پارچه چسبانده میشه؟ میشه راهنمایی کنید ؟
با سلام. فوم بوسیله چسب آهن به چرم چسبانده میشود.
سلام. مطلبتون مفید بود. ممنون
عالی بود.
بسیار ممنون
سلام قدک قابل شستشو هست؟